Ενσωματωμένα Portlets Ενσωματωμένα Portlets

Πως Παίζεται - Baseball

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικό αφιέρωμα στο Baseball

Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού :Οι θέσεις των παικτών και οι βασικοί κανόνες

Το Μπέιζμπολ είναι άθλημα αναπόσπαστα δεμένο με τις ΗΠΑ και την αμερικάνικη κουλτούρα. Παίζεται από δύο ομάδες των εννέα (9) παικτών η κάθε μία. Ο αγώνας δεν έχει προκαθορισμένο χρόνο και αποτελείται από εννέα γύρους (innings). Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα σημειώσει περισσότερους πόντους (runs) στη διάρκεια του αγώνα. Κάθε γύρος τελειώνει όταν οι δύο ομάδες έχουν παίξει εναλλάξ από μία φορά στην επίθεση και στην άμυνα. Το παιχνίδι ξεκινάει με το πέταγμα της μπάλας από τον ρίπτη της αμυνόμενης ομάδας, στον υποδοχέα (catcher) συμπαίκτη του, που βρίσκεται πίσω από την αρχική βάση (home plate) και φοράει ένα μεγάλο γάντι. Ακόμη τρεις παίκτες της αμυνόμενης ομάδας, βρίσκονται στις τρεις υπόλοιπες βάσεις και ένας συμπαίκτης τους καταλαμβάνει θέση κατά μήκος της γραμμής που ενώνει τη 2η με την 3η βάση. Το πέταγμα είναι επιτυχημένο όταν προσπεράσει τον μπάτερ (ο παίκτης που κρατάει το ρόπαλο) της επιτιθέμενης ομάδας, μέσα στα όρια της ζώνης χτυπήματος (strike zone).

Σκοπός της επιτιθέμενης ομάδας είναι να χτυπήσει ο μπάτερ τη μπάλα με το ρόπαλο μακριά εντός των ορίων του γηπέδου, ώστε να κερδίσει χρόνο, να περάσει τρέχοντας με φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού τις τρεις βάσεις και να επιστρέψει στην αρχική. Τότε σημειώνει έναν πόντο. Σκοπός της αμυνόμενης ομάδας είναι να προφυλάξει τις τρεις βάσεις της. Αυτό μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) όταν ο μπάτερ αδυνατεί να αποκρούσει τρεις έγκυρες ρίψεις, οπότε βγαίνει από το παιχνίδι β) όταν ένας παίκτης της καταφέρει με την μπάλα στα χέρια να ακουμπήσει μία από τις βάσεις πριν από τον επιτιθέμενο μπάτερ και γ) όταν ένας παίκτης της καταφέρει να πιάσει την μπάλα που εξοστρακίστηκε από το ρόπαλο του μπάτερ, προτού αυτή ακουμπήσει στο έδαφος.

Όταν η αμυνόμενη ομάδα καταφέρει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τρεις μπάτερ της επιτιθέμενης ομάδας έχει περάσει μισός γύρος (inning) και στη συνέχεια οι δύο ομάδες αλλάζουν ρόλους. Στο τέλος των 9 γύρων νικήτρια είναι η ομάδα με τους πιο πολλούς πόντους. Εάν οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες τότε παίζεται ένας επιπλέον γύρος ή και παραπάνω εάν χρειασθεί έως ότου αναδειχθεί νικητής.

Τρόπος συμπλήρωσης δελτίου

 

ΟΔΗΓΙΕΣ  ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν μόνο τη διοργάνωση αμερικανικό μπέιζμπολ (MLB)

•         Όλα τα στοιχήματα συμπεριλαμβάνουν τiς  έξτρα περιόδους (innings) εάν χρειαστεί.

•         Το σύνολο των πόντων (run) θα είναι το άθροισμα των πόντων (run) που θα επιτύχουν  οι δυο ομάδες στο παιχνίδι . Η επαλήθευση του στοιχήματος  under ή over θα  καθορίζεται από το εάν το τελικό σύνολο των πόντων (run) ήταν under ή over από το προκαθορισμένο όριο όπως  αυτό αναφέρεται είτε στο κουπόνι (πρόγραμμα) είτε με  άλλο πρόσφορο τρόπο από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

•         Όταν ένα παιχνίδι δεν ξεκινήσει ή δεν τελειώσει εντός της καθορισμένης ημέρας διεξαγωγής  του ( ως ημέρα διεξαγωγής θεωρείται αυτή της Βορείου Αμερικής) όλα τα στοιχήματα για το συγκεκριμένο  παιχνίδι θα έχουν επιστροφή (απόδοση τη μονάδα).

•         Στην περίπτωση που παιχνίδι διακοπεί και μέχρι τη στιγμή της διακοπής υπάρχει σύνολο πόντων (run)  που επαληθεύει το στοίχημα over τότε αυτό  κερδίζει ενώ το στοίχημα under χάνει.

•         Όλα τα στοιχήματα θεωρούνται έγκυρα ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο pitcher (ρίπτης).

Ενσωματωμένα Portlets Ενσωματωμένα Portlets

right bottom stihima video
Copyright © ΟΠΑΠ Α.Ε. 2010. All Rights Reserved.