Συχνές Ερωτήσεις

Γενικές

Το ΛΟΤΤΟ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1700 με την ονομασία "Lotto di Genova" και με αρχικό συνδυασμό "5 από 90".
Βρήκε μεγάλη απήχηση και καθιερώθηκε με τη σημερινή του μορφή στη Γερμανία το 1955. Στη συνέχεια με διάφορες παραλλαγές, εξαπλώθηκε στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Η γοητεία του μεγάλου κέρδους αλλά και ο απλός τρόπος παιχνιδιού με χαμηλό κόστος, το έκαναν ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια.

Ναι. Μπορείς να παίξεις μέσω της σελίδας opaponline.gr ή κατεβάζοντας την εφαρμογή OPAP Online για κινητά.

Τα τυποποιημένα συστήματα του ΛΟΤΤΟ σου προσφέρουν τη δυνατότητα να παίξεις με λιγότερες στήλες και χαμηλότερο κόστος σε σχέση με ένα πλήρες σύστημα, επιλέγοντας το ίδιο πλήθος αριθμών. Συνολικά προσφέρονται 25 τυποποιημένα συστήματα.

Υπάρχουν 7 αυτόνομα συστήματα που μπορούν να παιχτούν σε οποιαδήποτε περιοχή του δελτίου και διακρίνονται από το χαρακτηριστικό ότι οι ζητούμενοι αριθμοί είναι 6. Tα υπόλοιπα 18 μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για συστήματα συνδυασμών.

Ο κωδικός του συστήματος συμπληρώνεται στο πεδίο «Κωδικοί».

Περισσότερα μπορείς να δεις στην ενότητα «Τυποποιημένα Συστήματα» 

Το ποσοστό επιτυχίας, εφόσον επαληθευθούν οι προβλέψεις, δεν είναι στο 100% όπως στα πλήρη συστήματα, αλλά σχετίζεται με το τυποποιημένο σύστημα που έχεις επιλέξει.

Περισσότερα μπορείς να δεις στην ενότητα «Τυποποιημένα Συστήματα» 

Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΑΠΔ), δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση οποιουδήποτε στοιχείου αφορά το μεγάλο νικητή, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο ΟΠΑΠ σεβόμενος αυτό το δικαίωμα, δεν δημοσιοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των νικητών.

Μπορείς να αποστείλεις τυχόν παράπονα επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email στο complaints@opap.gr ή τηλεφωνικά στο 18280*.

Διαδικασία Κλήρωσης

Ναι. Την ζωντανή κλήρωση μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε αρκεί να δηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον 1 ημέρα πριν στο 210 5798888

Κέρδη

Η πληρωμή κερδών γίνεται στα καταστήματα ΟΠΑΠ, μετά την επίδειξη του αποδεικτικού συμμετοχής ή από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει οριστεί. 

Σημ: Σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής, αλλοίωσης των στοιχείων ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός και η ανάκτηση του αποδεικτικού από το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα (Κ.Μ.Σ), δεν καταβάλλεται ποσό κέρδους ή άλλη αποζημίωση.
 

Η εξαργύρωση ενός δελτίου με κέρδος μέχρι 100.000€ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα ΟΠΑΠ αλλά και στα γραφεία του ΟΠΑΠ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. 
Για ποσά μεγαλύτερα από 100.000€ η αίτηση πληρωμής εκδίδεται μόνο στα κεντρικά γραφεία μας στην Αθήνα για λόγους προστασίας της ανωνυμίας. Σε περίπτωση που η παρουσία δεν είναι επιθυμητή, η διαδικασία εξαργύρωσης μπορεί να γίνει και με εξουσιοδοτημένο δικηγόρο.
 

Η βεβαίωση κερδών (τόσο για την ΟΠΑΠ Α.Ε. όσο και για την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.) χορηγείται κατόπιν σχετικής αίτησης.
Η διαδικασία υποβολής είναι πλέον ηλεκτρονική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το winningscertificates.opap.gr 
 

Η φορολογία εφαρμόζεται στο κέρδος ανά κλήρωση κάθε δελτίου*, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα φόρου:

• κέρδος από 0€ έως 100€ - αφορολόγητο 
• κέρδος από 100,01€ έως 200€: φόρος κερδών 2,5% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 100€)
• κέρδος από 200,01€ έως 500€: φόρος κερδών 5,0% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 200€)
• κέρδος από 500,01€ έως 2.500€: φόρος κερδών 10,0% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 500€)
• κέρδος από 2.500,01€ και άνω: φόρος κερδών 20,0% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 2.500€)

*Aνεξάρτητα από το πλήθος των κληρώσεων που συμμετέχει ένα δελτίο, η φορολόγηση εφαρμόζεται στο κέρδος που προκύπτει από την κάθε κλήρωση ξεχωριστά, μετά την αφαίρεση του ποσού που κατέβαλε ο παίκτης για όλες τις συμμετοχές (κερδίζουσες ή μη) που αφορούν την κλήρωση από την οποία προέκυψε το κέρδος.

Σημ: Μετά την περίοδο 3 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της νικήτριας στήλης, δεν μπορεί να εισπραχθεί οποιοδήποτε κέρδος.