Συχνές Ερωτήσεις

Διαδικασία Κλήρωσης

Το υλικό κατασκευής των σφαιριδίων του ΤΖΟΚΕΡ είναι συνθετικό πολυμερές χωρίς πόρους. Το βάρος τους είναι περίπου 4 γραμμάρια και δεν επιτρέπεται να αποκλίνει περισσότερο από +/-0,4 γραμμάρια κατά τον έλεγχο που πραγματοποιεί η Επιτροπή πριν από κάθε κλήρωση. 

Περισσότερα μπορείς να μάθεις στο παρακάτω βίντεο 

 

Εναρμονιζόμαστε πλήρως με τα πρότυπα των παγκόσμιων λοταριών, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των κληρώσεων. 
Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές, υιοθετούμε αποκλειστικά τον αέρα ως μέσο ανάδευσης, χωρίς να υπάρχει καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Ναι. Μπορείς να παίξεις μέσω της σελίδας opaponline.gr ή κατεβάζοντας την εφαρμογή OPAP Online για κινητά.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να μάθεις στο παρακάτω βίντεο.  

 

Ναι. Μπορείς να παρακολουθήσεις τη διαδικασία, αρκεί να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν στο 210 5798888. 

Περισσότερα μπορείς να μάθεις στο παρακάτω βίντεο.

 

Ναι. Την ζωντανή κλήρωση μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε δηλώσει ενδιαφέρον, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν, στο 210 5798888. 

ΤΖΑΚΠΟΤ & Νικητές

Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΑΠΔ), δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση οποιουδήποτε στοιχείου αφορά το μεγάλο νικητή, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο ΟΠΑΠ σεβόμενος αυτό το δικαίωμα, δεν δημοσιοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των νικητών.

Περισσότερα μπορείς να μάθεις στο παρακάτω βίντεο.

Κέρδη

Η πληρωμή κερδών γίνεται στα καταστήματα ΟΠΑΠ, μετά την επίδειξη του αποδεικτικού συμμετοχής ή από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει οριστεί. 
Σημ: Σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής, αλλοίωσης των στοιχείων ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός και η ανάκτηση του αποδεικτικού από το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα (Κ.Μ.Σ), δεν καταβάλλεται ποσό κέρδους ή άλλη αποζημίωση.

Η εξαργύρωση ενός δελτίου με κέρδος μέχρι 100.000€ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα ΟΠΑΠ αλλά και στα γραφεία του ΟΠΑΠ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. 
Για ποσά μεγαλύτερα από 100.000€ η αίτηση πληρωμής εκδίδεται μόνο στα κεντρικά γραφεία μας στην Αθήνα για λόγους προστασίας της ανωνυμίας. Σε περίπτωση που η παρουσία δεν είναι επιθυμητή, η διαδικασία εξαργύρωσης μπορεί να γίνει και με εξουσιοδοτημένο δικηγόρο.

Η βεβαίωση κερδών (τόσο για την ΟΠΑΠ Α.Ε. όσο και για την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.) χορηγείται κατόπιν σχετικής αίτησης.
Η διαδικασία υποβολής είναι πλέον ηλεκτρονική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το winningscertificates.opap.gr

Η φορολογία εφαρμόζεται στο κέρδος ανά κλήρωση κάθε δελτίου*, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα φόρου:

• κέρδος από 0€ έως 100€ - αφορολόγητο 
• κέρδος από 100,01€ έως 200€: φόρος κερδών 2,5% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 100€)
• κέρδος από 200,01€ έως 500€: φόρος κερδών 5,0% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 200€)
• κέρδος από 500,01€ έως 2.500€: φόρος κερδών 10,0% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 500€)
• κέρδος από 2.500,01€ και άνω: φόρος κερδών 20,0% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 2.500€)

*Aνεξάρτητα από το πλήθος των κληρώσεων που συμμετέχει ένα δελτίο, η φορολόγηση εφαρμόζεται στο κέρδος που προκύπτει από την κάθε κλήρωση ξεχωριστά, μετά την αφαίρεση του ποσού που κατέβαλε ο παίκτης για όλες τις συμμετοχές (κερδίζουσες ή μη) που αφορούν την κλήρωση από την οποία προέκυψε το κέρδος.

Σημ: Μετά την περίοδο 3 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της νικήτριας στήλης, δεν μπορεί να εισπραχθεί οποιοδήποτε κέρδος.

Αποτελέσματα κληρώσεων